Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site
05 maart 2019 
in Blog
1 min. leestijd

Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site

Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site

Vanaf vanavond gaan we geregeld live uitzenden op weg naar het “Wereld Record Kampvuur Liedjes Spelen en Zingen”. Meer info op https://gitaarles.nl/live/ . We volgen de COPE methode: Create Once, Publish Everywhere. De live stream is tegelijkertijd te zien op Youtube, Facebook, Instagram én op ons eigen platform.

Zo kun je zelf eenvoudig uitzenden via Facebook, Youtube Instagram en je eigen site

Bekijk de video:

Bereik met je live uitzending al je klanten op al je social media kanalen

Voordeel is dat je bereik haalt op alle platformen maar vooral ook dat je de live stream kunt ophakken in deeltjes en achteraf als losse video’s kunt aanbieden. Die kun je weer meenemen in je email marketing of zelfs in je betaalde leeromgeving.

Beantwoord live vragen in je live uitzendingen

Een ander voordeel is dat we deze live sessies gebruiken om onze community optimaal te bedienen en om support vragen te beantwoorden.

Dit allemaal met steeds beter wordende stream software die Facebook en Youtube gratis leveren!

Algoritmes van Youtube, Facebook en Instagram geven jou voorrang

Maar er zijn nog meer voordelen. Zo zul je waarschijnlijk een van de eerste zijn die live uitzenden op deze platforms. Dat betekent dat je door de algoritmes van Facebook, Youtube en Instagram gepushed zal gaan worden en meer aandacht krijgt dan andere updates. Mijn ervaring is dat je hierdoor een enorm bereik hebt. De meeste van mijn live video’s hebben bijvoorbeeld op Facebook meer dan 1500 weergaven.

Bereik al je abonnees via Youtube

Youtube doet weer wat anders leuks, die stuurt mails naar je abonnees. Zij krijgen dus een melding in hun mailbox of een notificatie op hun telefoon als jij live gaat. Op Youtube kun je bovendien een chat met vragen starten, wat overigens op Facebook ook geweldig werkt.

Experimenteer in een veilige omgeving

Wel adviseer ik je om even ´verborgen’ te experimenteren. Dat zijn functies die je op Youtube of Facebook kunt aanzetten.

Laat je reactie hieronder achter en laat gerust je opmerkingen achter!

 

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!