arrow_drop_up arrow_drop_down
Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site
5 maart 2019 

Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site

Live uitzenden op Facebook, Youtube, Instagram en je eigen site

Vanaf vanavond gaan we geregeld live uitzenden op weg naar het “Wereld Record Kampvuur Liedjes Spelen en Zingen”. Meer info op https://gitaarles.nl/live/ . We volgen de COPE methode: Create Once, Publish Everywhere. De live stream is tegelijkertijd te zien op Youtube, Facebook, Instagram én op ons eigen platform.

Zo kun je zelf eenvoudig uitzenden via Facebook, Youtube Instagram en je eigen site

Bekijk de video:

Voordeel is dat je bereik haalt op alle platformen maar vooral ook dat je de live stream kunt ophakken in deeltjes en achteraf als losse video’s kunt aanbieden. Die kun je weer meenemen in je email marketing of zelfs in je betaalde leeromgeving.

Een ander voordeel is dat we deze live sessies gebruiken om onze community optimaal te bedienen en om support vragen te beantwoorden.

Dit allemaal met steeds beter wordende stream software die Facebook en Youtube gratis leveren!

Maar er zijn nog meer voordelen. Zo zul je waarschijnlijk een van de eerste zijn die live uitzenden op deze platforms. Dat betekent dat je door de algoritmes van Facebook, Youtube en Instagram gepushed zal gaan worden en meer aandacht krijgt dan andere updates. Mijn ervaring is dat je hierdoor een enorm bereik hebt. De meeste van mijn live video’s hebben bijvoorbeeld op Facebook meer dan 1500 weergaven.

Youtube doet weer wat anders leuks, die stuurt mails naar je abonnees. Zij krijgen dus een melding in hun mailbox of een notificatie op hun telefoon als jij live gaat. Op Youtube kun je bovendien een chat met vragen starten, wat overigens op Facebook ook geweldig werkt.

Wel adviseer ik je om even ´verborgen’ te experimenteren. Dat zijn functies die je op Youtube of Facebook kunt aanzetten.

Laat je reactie hieronder achter en laat gerust je opmerkingen achter!

 

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Een week lang tips over de 4 urige werkweek!

Meld je aan en ontvang een week lang vrijblijvend tips hoe jij je 4 urige werkweek kunt starten!