Het geluk van zelf gerealiseerd passief inkomen
05 april 2022 
in Blog
2 min. leestijd

Het geluk van zelf gerealiseerd passief inkomen

Het is 09.15 uur. Ik kom aan op mijn werkplek. Kopje koffie, iMac aan, even opstarten, en dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag.

Wederkerende inkomsten met abonnementen

Ik ga naar het dasboard van mijn pay-providers. De partijen via wie ik mijn abonnementen verkoop, die het abonnementsgeld automatisch incasseren en op een 'derdenrekening' zetten.

Zodra ik het wil,  maak ik het daar vandaan over naar mijn eigen rekening en kan ik er, zeg maar, weer dingen mee doen. Hoeveel zou er vandaag zijn binnengekomen?

online cursus passief inkomen

Online inkomen sinds Corona

Exact twee jaar geleden brak Corona uit, en zocht iedereen een hobby. Ik zag al een tijdje het zoekverkeer oplopen, maar op een gegeven was het echt duidelijk dat 'de markt' op zoek was naar online vertier.

Van de ene op de andere dag ben ik een abonnementsmodel gaan hanteren met een lager bedrag, maar wel repeterende afschrijving.

Abonnementen verkochten als warme broodjes

En ik moet zeggen, dat was een goede beslissing. In relatief korte tijd sloten meer dan 600 mensen een abonnement af.

Wrang was dat ik later, in oktober 2020, zélf Corona kreeg. Misschien had ik het ook wel verdiend ;-) maar feit was dat ik me niet lekker voelde en niet kon werken.

Lichtpuntje in de misere

Ik was een paar weken flink van de wereld, had hoofdpijn, was moe, en kon me niet concentreren. Ik was net volop bezig met een ander bedrijf en daarmee zaten we in zwaar weer.

Maar hoe lekker was het dat ik in het begin van de ochtend op mijn rekening tuurde en dat 's avonds nog een keer deed en dan constateerde dat er, geheel automatisch, toch weer een kleine €300 was binnengekomen.

Cursus online passief inkomen 4 urige werkweek

Hoogtepunt van de dag

Maar goed, vandaag was het dus weer zo'n leuke dag. Ik opende mijn dashboard en zat tot mijn grote schik dat er alweer €600 was binnengekomen vandaag.

En dan moet de dag nog beginnen.. Ik wil wel vooropstellen dat het niet iedere dag zo'n feest is, maar hoe lekker is het als je je dag zo kunt beginnen?

Aanpak om een online inkomen te krijgen

Hoe krijg ook jij dit voor elkaar? Ik kan niet ontkennen dat je in het begin er veel tijd in moet steken, maar onder de juiste begeleiding kun je al heel snel tot leuke resultaten komen.

Een kort stappenplan voor online passief inkomen

  1. breng je kennisgebied in kaart
  2. breng je klanten in kaart
  3. zoek naar 'closing the gap': hoe kun jij het kennistekort van jouw klant makkelijk aanvullen
  4. bedenk een goed model waarmee je de kennis kunt overbrengen, online én offline, vaak gecombineerd
  5. ga aan de slag met een weggever waarmee je de markt aftast
  6. optimaliseer je online profielen en gebruik je connecties in deze testfase

Wil je meer weten? Meld je dan aan!


Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!