4 urige werkweek: 7 uitvoerbare voorbeelden
26 maart 2019 
in Blog
3 min. leestijd

4 urige werkweek: 7 uitvoerbare voorbeelden

Het lijkt te mooi om waar te zijn en in de praktijk is het dat vaak ook: een 4 urige werkweek. Toch blijkt het voor veel mensen een inspiratie bron te zijn om op zoek te gaan naar hoe zij met minder werken en minder stress genoeg geld kunnen verdienen om op een prettige manier rond te komen.

Voor het Algemeen Dagblad werkte ik mee aan een special van van Babette Rijkhof. Hieronder tref je een korte samenvatting van Nederlandse voorbeelden van de toepassing van een werkweek van 4 uur. Laat het een bron van inspiratie voor je zijn!

Opleidingsinstituut en een 4 urige werkweek

De serie begint met ondernemer Karel Emck. Het sterke aan zijn verhaal is dat hij een periode van 2 jaar neemt om zijn doel te bereiken: niet 4 uur per week werken maar minimaal een jaar naar de USA. Hoe hij daar komt? Na diverse pogingen bouwt hij zijn bestaande opleidingsinstituut om en automatiseert hij alle processen. Hij stelt een partner aan die de operationele zaken uitvoert en vertrekt richting de USA..

4 urige werkweek passief inkomen

Online gitaarles en een 4 urige werkweek

In aflevering 2 van de serie 4 urige werkweek kom ik zelf aan bod. Ook ik streef een 4 urige werkweek na, maar in de praktijk betekent dit dat ik zo’n 12 weken per jaar vrij wil zijn vanwege de vakanties met mijn kinderen en dat ik voor de rest vooral wil doen wat ik leuk vind..


Business coach en auteur in een 4 urige werkweek

Vervolgens komt Ellen de Lange – Ros aan het woord. Zij is business coach en auteur. ‘Zacht werken’ is haar thema en als coach en schrijver zorgt ze dat er genoeg geld binnenkomt om vreugdevol van te leven. Gezien haar agenda ook hier geen 4 urige werkweek, maar Ellen pakt het wel heel erg leuk aan. Zo ontvangt zij haar klanten zoveel mogelijk buiten en houdt ze kantoor op een moestuincomplex..

E-commerce bedrijven in een 4 urige werkweek

Dan komt Bas Urlings aan het woord. Hij heeft verschillende e-commerce bedrijven opgebouwd. Zijn mooiste quote vind ik: “ik ben de architect van het systeem. Ik weet alles van wat er in de motor gebeurt, maar zelf zit ik nergens in het proces. De machine blijft dus draaien als ik er niet ben.” Ook bij Bas lijkt er in feite geen sprake te zijn een vier urige werkweek, maar wel van veel vrijheid.

Affiliate marketeer in een 4 urige werkweek

In aflevering 4 vertelt Jacko Meijaard over zijn activiteiten als affiliate marketeer: op zijn 25 sites promoot hij andermans producten en krijgt hij een kick back fee. Dat levert hem nu bijna €500 per dag op. Ook voor hem geen 4 urige werkweek, maar wel een lifestyle die bij hem past: vrij en onafhankelijk..

affiliate marketing online passief inkomen 4 urige werkweek

Travel blogger in een 4 urige werkweek

Milou van Roon is travel blogger en vertelt in aflevering 5 dat zij als ‘digital nomad’ de wereld overtrekt en leeft vanuit een koffer. Van afstand bestuurt zij haar ‘content agency’ aan en daarvan kan ze prima rondkomen. Het begint bijna opvallend te worden: ook voor haar geen 4 urige werkweek maar wel een leven met veel vrijheid..

Dropshipping in een 4 urige werkweek

Dan komt Shamangy Tel aan het woord. Als online marketeer verkoopt zij artikelen van anderen in haar webshops. Vervolgens handelt de leverancier van het product alles af, zoals de verzending, de service en de administratie. Dit fenomeen noem je dropshipping. Naast haar vrije leven, lijkt zij de 4 urige werkweek wel te halen met haar €500 omzet per dag..

Conclusie over de 4 urige werkweek

Mijn conclusie is dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in het fenomeen 4 urige werkweek. Misschien was dat wel de slimste zet van Timothy Ferriss destijds, deze titel bedenken, want deze titel verkoopt zich zelf. Ik ben tot nog toe namelijk nog niemand tegengekomen die ‘nee’ zegt tegen een vier urige werkweek.

Toch lijkt het er op dat er maar weinig mensen ook echt die 4 urige werkweek weten te realiseren. De meesten werken veel meer dan 4 uur per week en in sommige gevallen vermoed ik dat ze misschien wel meer dan 40 uur per week werken.

Dat neemt niet weg dat deze mensen enorm veel vrijheid hebben. De meeste van hen hebben ook een systeem opgebouwd wat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt.

En daarom is het van belang dat je je verdiept in de theorie van de 4 urige werkweek. Het is een mooie mix van ondernemen, online marketing, organiseren en slim werken. Iedereen kan daar vervolgens zijn eigen invulling aan geven.

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!