Interview in het Algemeen Dagblad over de 4 urige werkweek
19 februari 2018 
in Blog
2 min. leestijd

Interview in het Algemeen Dagblad over de 4 urige werkweek

Vandaag stond ik met een interview in het Algemeen Dagblad. Het is een beknopte samenvatting over hoe mijn 4 urige werkweek tot stand is gekomen. En of een 4 urige werkweek nu echt wel haalbaar is.

Free publicity over de 4 urige werkweek in Nederlandse krant

Passie voor passief online inkomen 4 urige werkweek

Samenvatting van het artikel

Het artikel vermeldt treffend dat ik ondernemer, gitaarleraar en docent op dat moment ben. Ik weet nooit zo goed wat ik nu het meest ben. En eigenlijk doet het er niet toe. Als je maar met passie de dingen kunt doen die je leuk vindt en er je geld mee kunt verdienen, toch? 

4 urige werkweek bij toeval (serendipity)

Waar ik niet echt mee te koop loop, is dat het avontuur Online Gitaarles volgde op een periode waarin ik van een dikke bankrekening getransformeerd was naar een periode met een dunne bankrekening. Eigenlijk was ik privé misschien wel failliet.

Maar zoals het gaat met ondernemen: je gaat niet bij de pakken neerzitten en start het volgende. En dat was dan maar gitaarles. Had ik nog iets aan contant geld te besteden. Later blijkt dat ik een gat in de markt hierdoor ontdek, want online gitaarles bestaat nog niet en ik duik er met veel plezier bovenop.

4 urige werkweek passief inkomen

De eerste bestelling is goud waard

Het klinkt misschien wat overdreven, maar de eerste bestelling die ik ontvang; ik weet nog precies dat dat op een zaterdag om 16.42 uur was en dat ik in de keuken stond. 

Er was zomaar geld naar me overgemaakt, zonder dat ik er iets voor hoefde te doen, en ik kreeg ook nog een mailtje de volgende dag van die klant, die bedankte me!

Mind map online cursus maken

Van startup naar scale up

Tsja, het klinkt misschien een beetje hoogdravend, maar in mijn eerste bedrijf had ik een torenhoge 'burnrate'; onze vaste lasten waren enorm hoog, met de 8.000m2 huur die we moesten betalen en verwarmen en bijna 30FTE's die we in dienst hadden.

Nu had ik niet meer nodig dan een computer, een camera en gitaar. En daarmee runde ik mijn business. En dat ging best goed. Er waren dagen bij dat ik tussen de €400 en €1000 per dag omzette, geheel op de automaat.

passie voor passief online inkomen

Rust in de tent

Al gaat het redelijk los in mijn volle koppie, thuis probeer ik toch wat rust in de tent te krijgen. Iets wat me redelijk goed lukt dankzij het passieve inkomen dat ik vergaard heb.

Artikel over 4 urige werkweek in de krant

Lees hier het artikel over de 4 urige werkweek in het Algemeen Dagblad.

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!