Gebruik maken van OPN (Other People's Network)
16 januari 2017 
in Blog
0 min. leestijd

Gebruik maken van OPN (Other People's Network)

Nu ik me in Growth Hacking aan het verdiepen ben, stuitte ik op het fenomeen OPN dat staat voor Other People’s Network.

Growth Hacker Sean Ellis bewerkstelligde bij Dropbox een enorme groei door de volgende actie:

Als je gebruiker was van Dropbox, kreeg je (gratis) extra ruimte als jij een klant voor hen binnenhaalde, bij voorkeur een vriend uit één van je sociale netwerken. Die vriend (M/V natuurlijk) 😉 kreeg dan ook gratis ruimte bij Dropbox zodat hij/zij de dienst kon uitproberen.

Dit leidde tot een enorme aanwas van klanten waar niet zo heel veel extra voor betaald hoefde te worden; het enige wat Dropbox weggaf, was een klein beetje serverruimte binnen de dienstverlening die zij al betaald verrichte.

Dat heeft mij aan het denken gezet, hoe kan ik zelf gebruik maken van OPN? Al snel kwam ik tot de conclusie dat het hele idee achter OnlineStarsAcademy gericht is op OPN: ik wil de netwerken van alle andere ‘Stars’ inzetten om de producten van.. alle andere Stars te verkopen en onder de aandacht te brengen.

Nu realiseer ik me dat ik er wellicht nog een slag overheen moet doen: het ‘kadootjes geven’ principe moet nog vorm krijgen.

Hoe dan ook ben ik weer geïnspireerd om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!