arrow_drop_up arrow_drop_down
16 januari 2017 

Gebruik maken van OPN (Other People's Network)

Nu ik me in Growth Hacking aan het verdiepen ben, stuitte ik op het fenomeen OPN dat staat voor Other People’s Network.

Growth Hacker Sean Ellis bewerkstelligde bij Dropbox een enorme groei door de volgende actie:

Als je gebruiker was van Dropbox, kreeg je (gratis) extra ruimte als jij een klant voor hen binnenhaalde, bij voorkeur een vriend uit één van je sociale netwerken. Die vriend (M/V natuurlijk) 😉 kreeg dan ook gratis ruimte bij Dropbox zodat hij/zij de dienst kon uitproberen.

Dit leidde tot een enorme aanwas van klanten waar niet zo heel veel extra voor betaald hoefde te worden; het enige wat Dropbox weggaf, was een klein beetje serverruimte binnen de dienstverlening die zij al betaald verrichte.

Dat heeft mij aan het denken gezet, hoe kan ik zelf gebruik maken van OPN? Al snel kwam ik tot de conclusie dat het hele idee achter OnlineStarsAcademy gericht is op OPN: ik wil de netwerken van alle andere ‘Stars’ inzetten om de producten van.. alle andere Stars te verkopen en onder de aandacht te brengen.

Nu realiseer ik me dat ik er wellicht nog een slag overheen moet doen: het ‘kadootjes geven’ principe moet nog vorm krijgen.

Hoe dan ook ben ik weer geïnspireerd om er zelf ook mee aan de slag te gaan.

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Een week lang tips over de 4 urige werkweek!

Meld je aan en ontvang een week lang vrijblijvend tips hoe jij je 4 urige werkweek kunt starten!