Free Publicity genereren: bij Serious Request 3FM
25 oktober 2016 
in Blog
1 min. leestijd

Free Publicity genereren: bij Serious Request 3FM

Als je veel en gratis publiciteit wilt genereren, moet je creatief zijn en simpelweg veel dingen proberen. Bij mijn eerste bedrijf slaagden we daar erg goed in, bij de opening zagen meer dan 2 miljoen mensen ons bedrijf in.. Studio Sport.

Gitaarles bij 3FM

Deze video is uitgezonden tijdens Seriouw Request en kostte me… een dag. Als je de video bekeken hebt, zal ik je een kijkje achter de schermen geven.

Geluk v.s. kansen

Natuurlijk moet je geluk hebben, maar je moet ook goed je kansen leren zien. Het is namelijk zo dat de pers altijd op zoek is naar opmerkelijke berichten. Berichten met tegenstellingen. Of berichten met bijzondere inhoud.

Totstandkoming

Deze video kwam eenvoudig tot stand. Ik wist dat de actie van Serious Request weer ging plaatsvinden en dat ze altijd op zoek zijn naar bijzondere items. Dus ben ik gaan nadenken over een concept. Ik wilde iets spraakmakends doen wat nog niemand anders had gedaan.

Succes

En dat werd: “Live Online Gitaarles via Youtube”. Ik meldde mijn campagne aan en, ja, het lukte, ik werd door de reactie gebeld of ik mee wilde werken. Nu doe ik dat standaard, want ik weet hoeveel free publicity je kan opleveren.

Productie

De ‘student’ in de video is mijn buurman die ik even snel ‘geproduceerd’ had. Zoals een buurman wel vaker doet, woont hij vlak bij mij in de buurt, wat voor de opname ploeg natuurlijk erg handig was. De video werd in 2 uur geschoten en ’s avonds uitgezonden op TV. Natuurlijk mailde ik hem daarna aan mijn gehele bestand en pronkte ik er mee op Facebook en mijn site.

COPE: create once publish everywhere

En zoals je nu ziet, ook deze video (die al 3 jaar oud is) kan ik nog steeds gebruiken om te verspreiden, nu als een leerzame les voor degenen die ook free PR willen gaan bedrijven.

Ik wens je veel plezier en succes met jouw pr activiteiten!

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!