Het belang van de preproductie fase
15 januari 2017 
in Blog
0 min. leestijd

Het belang van de preproductie fase

Het gat tussen het idee bedenken en een geslaagde uitvoer.

Vaak wordt de preproductie fase overgeslagen. Je hebt een idee en je wilt dat idee uitvoeren. Maar dan trap je in een oude valkuil: je wilt meteen dat het perfect is.

Maar dat is niet mogelijk.

Je hebt een extra fase nodig waarin je je idee gaat schetsen. Dat kan aan de hand van tekeningen maar ook aan de hand van simpele en goedkope software zelf.

Zoals bijvoorbeeld een simpele WordPress site, een video die je via een app in elkaar zit, een mindmap waar in je je ideeën rangschikt en een moodboard dat het gevoel uit draagt.

Maar bijvoorbeeld ook een simpel logo dat je via Fiverr laat maken voor een paar dollar. Al met al heb je nu een idee dat je kunt presenteren, bijvoorbeeld in een video en dat idee kun je dan verder gaan uitwerken. De imperfectie van dit idee biedt je nog alle ruimte voor verbetering.

De uitwerking van je Idee kun je weer op een website zetten en delen via social media. Daar kun je weer in aanraking komen met gelijkgestemden of geïnteresseerden die jou idee wel zien zitten en je verder kunnen helpen.

Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!