Het roer om van digital consultant naar boer2.0
01 november 2021 
in Blog
1 min. leestijd

Het roer om van digital consultant naar boer2.0

Het roer om: Melkboer 2.0?

Twee jaar geleden gooide ik het roer om. Ik wilde weer met mijn poten in de modder staan, zegde mijn bestaan als digital consultant op en begon een nieuw leven als melkboer bij de Boeren van Amstel. 

Het werden twee heel turbulente jaren waarbij Corona met een Capital C de hoofdrol speelde. We kwamen in de grote supermarkten te liggen, crowdfundden €300.000, heroverden Amsterdam, gingen failliet en startten succesvol door.

Terug naar mijn roots

Nu, bijna twee jaar verder, stroomt het bloed gek genoeg waar het niet gaan kan. De traditionele zuivel markt veroveren bleek voor mij niet genoeg. Ik hou van disruptie, nieuwe business modellen, uitdagingen.

Reversed Market Place ofwel 'omgekeerde markt'

Ik kan dan ook niet zeggen hoe blij en trots ik ben dat we samen met Local2Local de Reversed Market Place aan het optuigen zijn, waarbij we klanten betrekken in de ontwikkeling van onze producten. Dat kunnen eindgebruikers zijn, maar ook de smaakmakers van Amsterdam, zoals chef koks en cateraars. 

Het is een digitaal platform waar we niet crowdfunden maar meer productfunden. De eindgebruiker krijgt zeggenschap over de producten die wij voor haar/hem maken en kan zich deels inkopen in de eerste fase. Mochten we genoeg funding hebben, gaan we het product maken en in het mooiste geval stap ik met 3.000 klanten richting een supermarkt. En heb ik niet alleen een nieuw product maar ook 3.000 klanten die het product willen gaan kopen.

Blockchain technologie

Dat niet alleen, we starten ook met het transparant maken van de keten met revolutionaire blockchain technologie, zodat we de impact van ons product (productieproces, distributieketen én onze kickback naar de plaatselijke natuur, het onderhouden van de weides voor de weidevogels samen met de Vogelbescherming Nederland geheel inzichtelijk maken.

Lokaal én globaal

Dat we daarvoor de Zuidas als speerpunt gebruiken, is voor ons helemaal ideaal. Vanaf de torens heb je uitzicht op de weilanden en zie je je zuivel bij wijze van spreken ontstaan.

Het beste van twee werelden

Het voelt als thuiskomen om twee belangrijke online extensies aan de behoorlijk traditionele zuivelmarkt toe te voegen. Maar genoeg over mezelf. Wil jij ook het roer om gooien? Wacht geen dag langer, maar doe het wel op een handige manier!


Over de schrijver
Michel Penterman is een impact ondernemer met ruim 25 jaar aan ervaring
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen succesvolle online programma's!

Ontvang nú de belangrijkste tips in je mail en Shine Like a Star!