arrow_drop_up arrow_drop_down
Upsell: Vervolg Producten
2 juni 2016 

Upsell: Vervolg Producten

Betrek klanten bij lancering van nieuwe producten

De upsell of vervolg verkoop die je aan klanten kunt doen, is van groot belang. Deze klant heeft immers al bij je gekocht en hoef je niet opnieuw te werven. Daarom is het van belang dat je geregeld, denk aan minimaal 2x per jaar een vervolg product ontwikkelt.

Ontwikkelschema

Het is goed om vanuit een ontwikkelschema verder te ontwikkelen. In dat geval weet je min of meer al wat je vervolg product gaat worden. Dit kun je inplannen en dan kun je al je activiteiten daarop afstemmen.

Co Creatie

Het hanteren van een co creatie strategie is zeer belangrijk. Klanten kunnen je namelijk prima vertellen wat ze als extra product willen kopen van jou. Maar, en dat is misschien nog wel belangrijker, je maakt ze deelgenoot van het succes. Jouw succes wordt hun succes en daarmee maak je van een klant niet alleen een ambassadeur, maar ook nog eens een verkoper. Dat zijn dus minstens drie vliegen in één klap.

Zichtbaar reacties achterlaten

In 2010 maakte ik mijn eerste Basis Cursus. In 2011 maakte ik de Barré Akkoorden Cursus. In 2012 maakte ik de Tokkel Cursus. Bij het maken en lanceren van mijn vervolg producten, zag ik de omzet flink stijgen. En na het lanceren van het product bleef mijn omzet op een structureel hoger niveau, omdat ik a) meerdere producten tegelijkertijd kon verkopen of b) vaker een vervolg product verkocht.

In 2013 ben ik gestart met de Summer Sessions, waarbij ik 18 super zomer nummers van a tot z uitzoek en de klanten daar mee laat praten welke nummers het zijn. Deze nummers kunnen ze in 1x kopen, of ze kunnen maandelijks betalen. Eind 2013 start ik de ‘Winter Sessions’ waarbij ik de klanten 18 nummers uit de Top2000 laat aandragen die ik dan ga uitzoeken.

Nieuwe producten samenvoegen

Als ik dan eind 2013 2x 18 nummers heb opgenomen, heb ik 36 nummers, die ik dan aan nieuwe klanten per maand kan gaan aanbieden (3 nummers per maand voor €9,95). Dan heb ik dus weer een mooi upsell product en natuurlijk ga ik dan Valentijn Sessions, Spring Sessions, etc. doen, zodat ik telkens weer nieuwe producten kan aanbieden.

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Een week lang tips over de 4 urige werkweek!

Meld je aan en ontvang een week lang vrijblijvend tips hoe jij je 4 urige werkweek kunt starten!