arrow_drop_up arrow_drop_down
Klant Keuze

De keuze van je klant bepaalt je levensstijl

Ik moet toegeven, soms ben je al lang blij als je een klant hebt. En je gaat je vervolgens in allerlei bochten wringen om die klant tevreden te stellen en tevreden te houden. En die klant, die is toevallig op je pad gekomen, je bent aangeraden door iemand, of…

Natuurlijk, de klik kan uitermate goed zijn met die klant. Dat is dan een mooi voorbeeld van een ‘modelklant’. Maar betaalt die klant ook op tijd? Eist hij redelijke zaken van je? Hoe vrij laat hij of zij je? Moet je mails snel beantwoorden? Is die klant zelf succesvol en brengt hij weer nieuwe klanten voor je aan?

Onbewuste klantkeuzes die je levensstijl voor een groot deel beïnvloeden

Je focussen op een klant en ook duidelijk uitstralen dat jij er specifiek voor hem of haar bent, is van essentieel belang. Het bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je werkende leven eruit komt te zien. Moet je buigen en knippen voor een klant die jou continue opeist, of werk je op gelijkwaardige basis samen aan het verbeteren van jullie beider producten?

Voor wie ben jij er, wat doe je wel en vooral ook: wat doe je niet

Weet je waar klanten een echte hekel aan hebben: als ze niet weten waar ze aan toe zijn. De meeste klanten vinden het fijn als jij aangeeft wat je voor hen betekent en wanneer jouw dienstverlening stopt. Bijvoorbeeld bij niveau x, bij de executie van een strategie of om 17.30 uur ’s avonds. Via online cursussen krijg je misschien NOG minder met een klant te maken, dus moet je NOG specifieker zijn wat je wel en niet voor hem of haar kan betekenen.

Maar je bent zelf in control! Kies dus de juiste klant en je zult gekozen worden!

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Een week lang tips over de 4 urige werkweek!

Meld je aan en ontvang een week lang vrijblijvend tips hoe jij je 4 urige werkweek kunt starten!