arrow_drop_up arrow_drop_down
Je Klanten Keuze Plan
3 juni 2016 

Je Klanten Keuze Plan

Klanten keuze plan

Bepaal niet wie jouw klant nu is, maar wie je zou willen dat jouw klant wordt.

Persona maken

Een techniek die je hierbij kan helpen, is het maken van een persona. Geef hem of haar een naam, een leeftijd, opleidingsniveau, vertel wie de vrienden en vriendinnen zijn, wat voor partner er is, welke sporten, kortom laat je fantasie de vrije loop. Niet onbelangrijk: geef aan of deze persona modaal, 2x modaal verdient of op bijstandsniveau zit.

Vervolgens ga je je inleven in deze klant. Waar heeft hij of zij behoefte aan? Ga desnoods op zoek naar een aantel echte personen die op jouw persona lijken en interview hen. Hoe zou jouw ideale klant er uit zien?

Bepaal ook waar je hem of haar kunt bereiken (TV? Radio? Internet? Social Media? Facebook? Youtube?) en breng in kaart wat hij of zij daar van jou zou willen zien.

Vanuit een persona kun je aan de slag gaan en keuzes maken in je product aanbod!

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Een week lang tips over de 4 urige werkweek!

Meld je aan en ontvang een week lang vrijblijvend tips hoe jij je 4 urige werkweek kunt starten!