Gooi je geld weg bij mij
29 augustus 2019 

Gooi je geld weg bij mij

Wist je dat je van het kopen van de meeste online cursussen ongelukkig wordt?

Ik zal je uitleggen waarom.

De verkopers van de meeste online cursussen maken gebruik van neuropsychologische processen waarbij ze bewust van je onderbewustzijn gebruik maken en dit sturen richting een aankoop.

Dit doen ze op een aantal vlakken:

– Ze proberen je in de koopmodus te krijgen door vragen aan je te stellen die je alleen maar met ‘ja’ kunt beantwoorden, zaken als: ‘Wil jij minder werken en meer verdienen?’
– Ze proberen je de angst om iets te missen aan te praten: Fear of missing out, ofwel FOMO. ‘Doe je dit niet, dan verandert er niets in je leven en blijft alles bij het oude slechte’.
– Ze proberen je te overtuigen met voorbeelden van buiten met wie jij je kunt vereenzelvigen. Mooie succesverhalen van droomlevens die niet kapot kunnen. Mensen zoals jij die het wel doorhadden en een ‘life changer’ kochten.
– En als klap op de vuurpijl bouwen ze urgentie in: als je nu niet beslist, dan loop je deze éénmalige kans mis.

En dan ben je zelf verantwoordelijk voor je nietige, ongeslaagde leventje. Sukkel!

Er gebeurt dan het volgende: je brein slaat op tilt, komt in de vlucht-of-vecht stand en gaat actie ondernemen. Je gaat jezelf oneigenlijke argumenten aanpraten en je besluit dat dit een investering is die je niet mag missen, dat je hem zeker terug gaat verdienen en dat je hiermee je doel, een onbezorgd en vlammend leven zeker gaat bereiken. Kortom, alle neuropsychologie heeft zijn werk gedaan.

Je gaat over tot aanschaf en vervolgens begin je vol goede moed aan je cursus.

Al snel kom je tot de conclusie dat je ZOVEEL moet doen, dat de goede moed je in de schoenen zakt. Je probeert krampachtig om nog zoveel mogelijk resultaat uit je investering te halen, maar helaas, het mag niet baten.

Je haakt af en je bevestigt het negatieve zelfbeeld dat je opgedrongen is door degene die je daar juist van af zou helpen.

En dat niet alleen, je voelt je nog meer een loser, omdat je je hebt gespiegeld aan die mooie succesvolle voorbeelden en je denkt: waarom zij wel en ik niet?

Op deze manier kun je jezelf flink onderuit halen. Want laten we eerlijk zijn: er zijn miljoenen mensen zoals jij met een heel gemiddeld leven dat eigenlijk prima is. En er zijn er een paar die boven het maaiveld uitsteken. En die weten jou goed te bespelen. En dat resulteert uiteindelijk in een slecht gevoel.

Maar laten we eerlijk zijn: zo slecht is je leven toch niet? Je woont in één van de meest welvarende landen ter wereld. Het meeste ongeluksgevoel laten we onszelf aanpraten.

Natuurlijk zijn er schrijnende gevallen, ik weet er alles van.

Maar de meeste mensen kunnen vrijelijk beschikken over hun lichaam en geest.

En daarom ga ik het in mijn online cursussen anders doen.

Hoe? Dat ga ik je snel laten weten.

Ik ga in ieder geval altijd uit van de ‘zelfbeschikkingstheorie’ van Deci en Ryan, waarbij drie dingen voorop staan:

  • autonoom beslissingen kunnen nemen die goed zijn voor joú
  • excellereren op jouw vakgebied of met jouw passie (vaak een combinatie)
  • leven in verbondenheid met gelijkgestemden

Vooralsnog: wacht nog even met je geld weggooien. Binnenkort kun je dat bij mij doen, maar daar krijg je dan wel een portie levensgeluk voor terug!

#opwegnaarde4urigewerkweek

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen Succesvolle Online Programma's!

Meld je aan voor een vrijblijvend strategiegesprek. Bel me op 0641868076 of meld je met je email adres aan:
arrow_drop_up arrow_drop_down