Dubbeltjes en Kwartjes

Dubbeltjes en Kwartjes

Vissen

Ik zat laatst met Social Business Strateeg Jochem Koole te werken aan zijn cursus Social Business Succesvol Zakelijk Inzetten. We hadden het over de prijs van zijn product. Wat bied je aan wie aan en welk probleem help je oplossen. Dat soort zaken. Jochem is dus strateeg en al vrij snel adviseerde ik hem om niet een LinkedIN knoppen training te gaan maken. Dat past niet bij een strateeg namelijk. Gelukkig heeft hij het niet gedaan en een prachtige Social Business training gemaakt.

Schermafbeelding 2013-10-01 om 14.36.55

Analogie

We kregen het over een mooie analogie, zoals hij het noemde. Ik vertelde hem dat het voor mij een hele gekke gewaarwording was het, toen ik die week ervoor zat te vissen. We hebben thuis een paar bamboe hengels gekocht en hebben daar simpele tuigjes met hele kleine haakjes bij gekocht. We hadden continue beet en haalden iedere 5 minuten een klein voorntje uit het water. Overigens, nadat we de weerhaakjes hadden verwijderd, werd dit iedere 10 minuten.

Maar nu komt het: er kwam een buurjongetje bij ons zitten en hij vertelde dat hij geregeld dikke baarzen en karpers en zelfs snoeken uit hetzelfde watertje haalde. Uiteraard viste hij dan met regenwormen en grote hengels.

Verhelderend inzicht

En in één keer werd mij duidelijk: als je met klein aas vist, zul je nooit die dikke vette vis vangen. Je zult wellicht veel vaker beet hebben en vaker een visje aan de haak slaan, maar je zult nooit die dikke vette snoek vangen. Als dat ook niet is wat je wilt, prima. Maar wees je ervan bewust.

Wordt een Dubbeltje nooit een Kwartje?

Vroeger zei men dan: een dubbeltje wordt nooit een kwartje. Ofwel: als je gewend bent voor kleine dingen te gaan, zul je nooit veel geld gaan verdienen. Tegenwoordig gaat dat gezegde niet meer op. Wat mij betreft kun je dus net zo goed proberen om 10x een dubbeltje te zijn, of 1x een kwartje te worden 😉

Van veel kleine slokjes bier word je ook dronken

Om er nog maar eens een gezegde van een vriend van me bij te halen: van veel kleine slokjes bier word je ook dronken. Punt is dan wel dat je je acquisitie en je operationele zaken helemaal moet automatiseren! (en doe dat niet na al die kleine slokjes bier 😉

Over de schrijver
Michel Penterman maakte de afgelopen jaren furore met zijn online cursussen en passieve inkomsten stromen. Meer dan 10 jaar online ervaring en meer dan 30 jaar ondernemers- en levenservaring heeft hij nu ingezet om andere experts te helpen meer en leukere verdiensten te realiseren met hun kennis.
Reactie plaatsen

Passief en schaalbaar inkomen, klanten in overvloed en wederkerende inkomsten met jouw eigen Succesvolle Online Programma's!

Meld je aan voor een vrijblijvend strategiegesprek. Bel me op 0641868076 of meld je met je email adres aan:
arrow_drop_up arrow_drop_down