Page content

article content

Zoekmachines optimaliseren

Als je zoekmachines wilt optimaliseren, zijn er momenteel grofweg twee trends gaande:

1) het is belangrijk dat je gebruiker lang op je bewuste pagina blijft
2) het is belangrijk dat je gebruiker ‘actief’ is met jouw content, dus denk aan reacties toevoegen, doorposten op Facebook, dat soort werk.

Let op, dit wil nog wel eens veranderen. Pin me hier niet aan vast. Maar zorg er in ieder geval voor dat je interessante en leuke, plakkende content maakt, waar je lezer gelukkig van wordt!

Zoekwoorden koppelen
Maar hoe ga je nu een goed artikel schrijven waar je klanten mee krijgt? Ik neem als voorbeeld: gitaarles voor kinderen. Ik heb de laatste tijd steeds meer ontdekt dat er vooral veel moeders met kinderen van een jaar of 8/9 zijn die gitaar willen leren spelen. Een mooie doelgroep dus, prima te bereiken via Facebook bijvoorbeeld.

Eerst ga ik in beeld brengen wat voor vragen er zijn en dat doe ik in een mindmap.

Ik zet het thema centraal, en ga dan steeds dieper in op relevante content.

Vervolgens ga ik daar weer een verdiepingsslag in maken. Uiteindelijk heb ik een mindmap met ik denk wel 16 kopjes, waar ik over kan schrijven.

Nu is het nog een kwestie om je artikel goed te schrijven en dan kun je hem publiceren. Vergeet niet op het even op Twitter en/of Google+ te delen. Dan weet je meteen dat je artikel geïndexeerd is!

PS: ik heb niet mijn best gedaan om met dit artikel op het gebied van SEO te scoren, die competitie is zo heftig, daar waag ik me niet aan ­čśë

Bekijk de video waarin ik je alles laat zien!

Comment Section

0 reacties op “Zoekmachines optimaliseren

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website