Page content

article content

SEO strategie begint te werken

Afgelopen maanden hebben we redelijk veel tijd besteed aan het optimaliseren van de zoekmachines voor gitaarles.nl. Lees hieronder wat het met het bezoekersaantal deed.

Gratis en langdurig verkeer op je site

Zoek machine optimalisatie, Search Engine Optimization ofwel SEO kan een handige manier zijn om veel bezoekers op je site te krijgen. Een aantal maanden geleden heb ik het middel weer ‘aangezet’ dat wil zeggen ik ben me weer gaan focussen om meer traffic via de zoekmachine te krijgen. En dat is niet zonder succes gebleken.

SEO aanpak

Dit is wat we hebben gedaan:

1) zoekwoorden onderzoek: wat zijn de 5 belangrijkste zoekcombinatie voor gitaarles?
2) longposts geschreven met veel interactie aan de hand van die lijst. Dit kampvuur nummer artikel scoort bijvoorbeeld echt geweldig
3) de meta data allemaal goed gezet, zodat er meer op de zoekresultaten geklikt wordt
4) de inkomende links geoptimaliseerd. Zo heb ik in mijn artikel op het Algemeen Dagblad een waardevol link naar Gitaarles.nl gekregen en heb ik ook op Frankwatching een waardevolle link gekregen. Twee sites met een enorm vertrouwensscore. Nu die naar mijn site doorlinken, wordt dat door Google als waardevol en betrouwbaar bestempeld.

Resultaat

Het resultaat is dat ik binnen een jaar tijd van ongeveer 200+ bezoekers per dag via SEO naar 600+ bezoekers per dag via SEO ben gestegen. Afgelopen jaar kwamen meer dan 100.000 bezoekers dus gratis op mijn site!

To do

Nu ga ik verder met het verkrijgen van waardevolle links die ik ga uitruilen met toonaangevende andere sites. Ik heb een rapport laten opstellen van de belangrijkste partijen die ik vanaf vandaag ga benaderen. Daarna gaan we rustig aan het aantal links opvoeren. En… linken = gelinkt worden. Dus deze partijen krijgen van mij ook een link terug.

Niet het meest spannende om te doen, maar wel even nodig..

Comment Section

0 reacties op “SEO strategie begint te werken

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website