Page content

article content

Content hergebruiken: samenwerking met een uitgeverij

De afgelopen maanden heb ik gesprekken gevoerd met een uitgeverij die een deel van mijn gitaarlessen wil verkopen.

Het platform zal ik later bekend maken, als alles rond is. Ze hebben veel ouderen in hun doelgroep en daarmee heb ik samen met Cor al veel goede ervaring.

Experiment

Voor mij is er een aantal redenen om met hen aan de slag te gaan.

Ten eerste vind ik het altijd leuk om met dit soort dingen te experimenteren. Uit ervaring weet ik echter dat dit soort experimenten ook veel tijd kan kosten. Zo heb ik ooit 345 DVD’s voor een tientje verkocht via Groupon, hier lees je er meer over.

Maar het geeft me een duurzame zichtbaarheid in een aantrekkelijke doelgroep. Dus gaan we het doen!

Video

De video content die we moeten gebruiken, is redelijk makkelijk te produceren. Het originele materiaal staat nog op schijf en kan makkelijk omgebouwd worden met nieuwe leaders en logo’s.

Boek

Daarnaast gaan we een boek uitgeven. Ook daar hergebruiken we veel bestaande content, die ik destijds allemaal als platte tekst heb opgeslagen, per les. De uitgever helpt ook bij het boek.

PR

De deal is inclusief een interview en advertenties in een veel gelezen blad. De uitgever wil snel zijn portfolio (in dit geval aanbod van cursussen) verbreden.

Concurrentie of niet?

Het grappige is dat ik in dit geval een concurrent help met het verkopen van mijn product en dat ik er relatief weinig qua omzet voor terug krijg. Echter, het betreft alleen de beginnerscursus van gitaarles.nl.

Aan het einde daarvan mag ik dus klanten overhevelen naar mijn eigen platform.

Al met al

Ik krijg dus zichtbaarheid, bereik, een extra verkoopkanaal, weinig marge maar dan wel weer mijn eerste echte boek, dat ik ook op gitaarles.nl kan verkopen.

Ik hou je op de hoogte!

Comment Section

0 reacties op “Content hergebruiken: samenwerking met een uitgeverij

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website